Κτίριο-κόσμημα» το νέο Δημαρχείο Καλαβρύτων

Στην «καρδιά» της πόλης των Καλαβρύτων, στη κεντρική πλατεία Πετμεζαίων, στέκεται επιβλητικό κι ανέπαφο από τα χρόνια το σημερινό Δημαρχείο της πόλης. Το διώροφο αυτό νεοκλασικό κτίριο αποτελεί ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά, που κοσμούν την ιστορική αυτή πόλη των Καλαβρύτων.

Ένα εμβληματικό και ιστορικό κτίριο στη κεντρική πλατεία Πετμεζαίων, το οποίο για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε το σύνολο των δημόσιων υπηρεσιών, ως διοικητήριο, βασικό έργο υποδομής για τον Δήμο αλλά και για τους δημότες, οι οποίοι θα έχουν πια, ένα δημαρχείο όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι βασικές υπηρεσίες του δήμου.

Ένα κτίριο – κόσμημα, στο κέντρο της πόλης μας, που ήταν αδύνατο για εμάς, να αφήσουμε ανεκμετάλλευτο.

«Είναι ένα κτίριο κόσμημα για τους δημότες Θα είναι ορόσημο για το δήμο μας», κατέληξε ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Το κτίριο είναι πέτρινο, με στέγη που καλύπτεται από εντυπωσιακά βυζαντινά κεραμίδια και συγκρατείται με στηθαίο. Την εντυπωσιακή αυτή εικόνα της οροφής κι ενδιάμεσες διακοσμητικές λεκάνες, που τραβούν το βλέμμα από μακριά. Ξεχωριστή είναι και η μεγάλη εξωτερική σκάλα του, με το χυτό σιδερένιο κιγκλίδωμά της.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών του Δήμου Καλαβρύτων στο νέο Δημαρχείο και της αναγκαιότητας διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022.

Για την διευκόλυνσή σας μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις ημέρες αυτές στα τηλέφωνα : 2692023400 ΚΕΠ Καλαβρύτων και 2692023683 Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις